Prima pagină > Asigurari > Scenariu AON: Proprietarii de locuinte sau statul ar suporta pagube de peste 5,07 miliarde de euro in cazul unui cutremur major

Scenariu AON: Proprietarii de locuinte sau statul ar suporta pagube de peste 5,07 miliarde de euro in cazul unui cutremur major

scenariu de cutremurUn cutremur similar celui din 1977 ar afecta in prezent 846.856 de locuinte, adica aproape 10% din fondul locativ al tarii, iar valoarea daunelor ar depasi 6,5 miliarde de euro. Problema cea mare este ca aproape 700.000 dintre aceste locuinte nu sunt asigurate, pagubele estimate pentru distrugerea acestora depasind 5,07 miliarde de euro. Daca s-ar intampla o astfel de catastrofa, aceasta suma ar fi suportata de proprietari sau de stat.

Acestea sunt concluziile unei analize realizate luna trecuta de catre AON Benfield, unul dintre cei mai mari brokeri de reasigurare din lume, la solicitarea UNSAR (Uniunea Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania).
Locuinte asigurate la 31 decembrie 2014
Potrivit celor mai recente date UNSAR, la 31 Decembrie 2014, aproximativ 20% din locuintele din Romania erau asigurate facultativ si 18% obligatoriu. Gradul de penetrare in mediul rural este unul extrem de scazut. In topul celor mai reduse penetrari ~ 10% sunt judetele: Gorj, Olt, Teleorman, Mehedinti, Vaslui (situatia este similara si in PAID). Detalii pe HotNews.ro.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: