Prima pagină > Telecom > Cum si-a schimbat Ministerul de Finante optica despre Ghiseul.ro

Cum si-a schimbat Ministerul de Finante optica despre Ghiseul.ro

Datele de acces in Ghiseul.ro se pot obtine onlineDupa ce Ministerul de Finante a precizat pentru HotNews.ro ca vrea sa implementeze un nou sistem IT care va permite cetatenilor sa plateasca online cu cardul orice impozit, taxa, amenda sau orice alta suma indiferent de institutia publica care le administreaza (ANAF, primarii, alte institutii publice), preluand anumite functionalitati si servicii oferite de Ghiseul.ro, Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), care a dezvoltat si s-a ocupat de mentenanta platformei Ghiseul.ro la costuri zero pentru statul roman, a facut dezvaluiri uluitoare.

APERO a anuntat in exclusivitate pentru HotNews.ro ca platforma Ghiseul.ro este pregatita de mai bine de un an si jumatate pentru a se interconecta cu ANAF ca sa inceapa colectarea amenzilor, taxelor si impozitelor de la persoanele fizice, PFA si persoanele juridice. Mai mult, APERO spune ca, inca din toamna anului 2014, a propus autoritatilor reducerea comisionului pentru tranzactiile pe Ghiseul.ro de la maxim 2% sau maxim 30 lei, cat este acum, la maxim 1% sau maxim 20 lei.

Nu doar ca aceste lucruri nu s-au intamplat, dar Ministerul de Finante vrea sa dea bani acum pe un nou sistem IT de plata online a tuturor taxelor.

Si uite asa, dupa toate astea, Ministerul Finantelor anunta acum ca evalueaza in prezent oportunitea ca ANAF sa se inroleze in Ghiseul.ro si se iau in calcul, intr-o prima etapa, toate platile necesare persoanelor fizice. Si totusi, Finantele nu renunta la demersurile de a crea propriul sistem de plata online a tuturor taxelor si impozitelor.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: