Prima pagină > Banci > Patria Bank initiaza fuziunea prin absorbtie a bancii Carpatica

Patria Bank initiaza fuziunea prin absorbtie a bancii Carpatica

patria bank_carpaticaAdunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Patria Bank (fosta Nextebank) este convocata in data de 21 aprilie 2016 pentru a aproba initierea fuziunii prin absorbtie dintre Patria Bank si Banca Comerciala Carpatica, potrivit unui document publicat vineri, 18 martie in Monitorul Oficial (vezi documentul din imagine).

Nextebank a finalizat in 29 ianuarie 2016 achiziția unui pachet majoritar de peste 54,79% din acțiunile Băncii Comerciale Carpatica, obținând aprobările relevante din partea Băncii Naționale a României și a Autorității de Supraveghere Financiară, informează cele două bănci, printr-un comunicat comun remis Bursei de Valori București, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, a fost depusă în atenția Consiliului Concurenței și notificarea privind concentrarea economică astfel rezultată.

Tranzacția s-a făcut în doi pași: achiziția unui pachet de acțiuni de la grupul de acționari controlat de Ilie Carabulea și subscrierea tuturor acțiunilor rămase nesubscrise în cadrul procesului de majorare de capital inițiat în luna iunie 2015. Numărul total de acțiuni BCC după majorare este de 2.202.742.822, din care Nextebank va deține 1.206.938.198 (54,79%).

 

  • Nextebank isi va reduce capitalul social cu 102.669.757 de lei pentru acoperirea pierderilor din anii anteriori

 
In 9 martie 2016 scriam pe acest blog ca, Nextebank, care isi va schimba numele in Patria Bank potrivit unei decizii luate de actionari in data de 2 februarie 2016, intentioneaza sa faca si o reducere a capitalului social cu suma de 102.669.756,41 lei pentru acoperirea pierderilor inregistrate in exercitiile financiare din anii 2012 – partial, 2013 si 2014- partial, potrivit unui convocator publicat in Monitorul Oficial. Decizia ar urma sa fie luata in cadrul adunarii generale a actionarilor Nextebank care va avea loc in data de 21 martie 2016.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: