Prima pagină > Telecom > RCS&RDS, refuzata din nou de ANRE pentru acordarea licentei de distributie de energie electrica

RCS&RDS, refuzata din nou de ANRE pentru acordarea licentei de distributie de energie electrica

sediul RCS&RDSComitetul de reglementare al ANRE a hotărât respingerea solicitării societăților DELALINA SRL și FOTO DISTRIBUŢIE SRL, firme controlate de RCS&RDS, de acordare a licenței pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice. ANRE apreciază că a luat singura decizie permisă de cadrul legislativ în vigoare in mod consecvent cu respectarea principiilor și dispozițiilor legislației primare și prevederilor contractelor de concesiune încheiate de statul român.

Intr-un articol pe care l-am scris in octombrie 2015, oficialii ANRE explicau ca RCS&RDS ar putea sa-si dezvolte o retea de distributie de energie electrica numai dupa ce isi va racorda propria retea la retelele electrice de interes public prin care se preia sau injecteaza energie in Sistemul Energetic National (SEN).

Invocand prevederile UE, ANRE spune ca intr-o anumita zona, pentru o perioada limitata de timp, statul desemneaza un singur operator de distributie, care are prerogative exclusive (monopol natural), acordate de stat prin licenta si contractul de concesiune. Operatorul de distributie concesionar pentru zona Oradea este Electrica Distributie Transilvania Nord, iar RCS&RDS ar putea sa-si dezvolte propria retea de distributie potrivit avizelor tehnice de racordare emise de acest operator.

Reclame
Categorii:Telecom Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: