Prima pagină > Asigurari > Un moment in care ASF ar fi trebuit sa nu se laude cu sanctiuni

Un moment in care ASF ar fi trebuit sa nu se laude cu sanctiuni

Liviu StoicescuASF a decis joi sa ii ‘sanctioneze’ cu retragerea autorizatiei pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a Carpatica Asigurari, inlocuind temporar conducerea asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor. ‘Sanctiunea’ ASF vine dupa ce omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, impreuna cu alte cinci persoane din managementul Carpatica, respectiv Angela Toncescu, Liviu Stoicescu (foto), Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau au fost retinuti de procurorii DIICOT Sibiu pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat.

Comunicatul transmis joi de ASF:

„Consiliul a hotărât să îi sancţioneze pe membrii Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii Carpatica Asig S.A cu retragerea aprobării, precum şi înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar al societăţii, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asigurătorul. Consiliul a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015”.

Angela Toncescu, fosta sefa a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a fost avizata in vara anului trecut de catre conducerea ASF in pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie a Carpatica Asigurari, asigurator impotrica caruia a fost deschisa procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acestuia.

Liviu Stoicescu era directorul general al Carpatica Asigurari, functie pe care a preluat-o tot in vara anului trecut.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: