Prima pagină > Telecom > Evolutia abonatilor Telekom Romania 2015 vs. 2014: Singura crestere a fost pe TV

Evolutia abonatilor Telekom Romania 2015 vs. 2014: Singura crestere a fost pe TV

DT_1La sfarsitul anului trecut, Telekom Romania a ajuns la 2,09 milioane de linii de telefonie fixa (in scadere cu 6,6% fata de sfarsitul anului 2014), 1,18 milioane de abonati de internet fix (in scadere cu 1,1%) si peste 1,45 milioane de abonati TV (IPTV, Satelit si Cablu), in crestere cu 2,7%. In aceeasi perioada numarul abonatilor de telefonie si internet mobil a scazut cu 0,9% pana la 5,992 milioane de abonati (SIM-uri valabile).

  • Veniturile Telekom Romania au crescut in ultimul trimestru din 2015, dar pe tot anul au scazut sub pragul de un miliard de euro

DT_2Veniturile grupului de firme Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) au scazut anul trecut cu 1,8% pana la 984 milioane de euro, in conditiile in care veniturile din operatiunile mobile au ramas stabile, dar veniturile din operatiunile fixe au inregistrat o scadere cu 3,1% comparativ cu anul 2014, arata datele publicate joi de grupul german Deutsche Telekom.

UPDATE Cum explica Telekom Romania scaderea veniturilor fostei Romtelecom:

„Nivelul veniturilor reflecta in principal scaderea continua a segmentului de voce fixa generata de tendinta de inlocuire a serviciilor fixe cu cele mobile, cu venituri aferente mai mici cu 17% la finalul lui 2015 versus perioada similara din 2014. ProForma EBITDA (castigurile operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor, excluzand cheltuielile de restructurare) pentru anul 2015 a fost de 118,4 milioane euro, in scadere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatele au fost afectate, printre altele, de costurile mai ridicate aferente continutului TV si ale celor cu echipamentele mobile si TV, ca urmare a eforturilor companiei de a oferi o experienta superioara clientilor de pe segmentele fix si mobil. La rezultatele inregistrate a contribuit si o scadere a veniturilor din activitati colaterale precum valorificarea infrastructurii vechi de cupru si a portofoliului imobiliar”.

Actionariatul grupului de firme Telekom Romania:

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinuta de Cosmote Mobile Communications ( 69,99999874% din actiuni), Telekom Romania Communications (30%) si actionari persoane fizice (0,00000126%).

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: