Prima pagină > Telecom > EXCLUSIV Scrisoarea de adio a lui Nikolai Beckers din fruntea Telekom Romania si cateva observatii personale

EXCLUSIV Scrisoarea de adio a lui Nikolai Beckers din fruntea Telekom Romania si cateva observatii personale

Nikolai_BeckersAngajatii Telekom au primit azi scrisoarea de adio  (vezi mai jos in articol) a lui Nikolai Beckers, cel al carui mandat in fruntea grupului de companii Romtelecom si Cosmote se va incheia la 1 ianuarie 2016 (detalii pe HotNews.ro). In document, germanul trece in revista cateva dintre realizari – reusita procesului de rebranding si lansarea serviciilor integrate fix-mobil care au adus o crestere in venituri, lucruri care de altfel sunt subliniate si in rapoartele financiare ale grupului elen OTE, actionarul majoritar.

Dincolo de asta, sursele mele imi spun ca in aceasta luna ar fi venit in Romania si Claudia Nemat, sefa operatiunilor Deutsche Telekom (DT) pe Europa, care ar fi facut o vizita si la Ministerul pentru Societatea Informationala. Statul roman (actionar minoritar in Telekom) este nemultumit de evolutia grupului, mai ales de intarzierea cu 1 an din partea Telekom a proiectului de internet in banda larga in peste 700 de localitari rurale din tara, unde Romania va pierde fonduri UE de peste 60 milioane euro, dupa cum am relatat pe HotNews.ro.

Sursele mele imi spun ca nemtii i-ar fi spus lui Beckers ca a preluat o companie pe profit (Romtelecom) si ca o duce spre faliment. Nu stiu sigur daca intr-adevar i s-ar fi adus aceste reprosuri lui Nikolai Beckers, dar rezultatele publice afisate de OTE arata ca operatiunile Telekom in Romania sunt in scadere pe aproape toate segmentele.

Mai intai, redau integral scrisoarea, in romana si engleza (dar prezint doar varianta in limba romana), primita azi de angajatii Telekom si apoi ne vom uita si pe rezultatele Telekom din 2012 pana in 2014.

Scrisoarea de adio a lui Nikolai Beckers:

Dragi colegi,

Se spune ca atunci cand pleci dintr-un loc drag este un moment trist, care iti reaminteste faptul ca timpul se scurge mult prea repede. Acum, cand voi pleca din Romania dupa incheierea mandatului meu, imi doresc sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva. Au trecut aproape 3 ani de cand am preluat conducerea Telekom Romania.

Intr-adevar, timpul trece foarte repede. Prima mea provocare a fost sa va aduc impreuna, sa actionam ca o singura echipa. Oameni multi, organizatii diferite, asteptari foarte mari de la toata lumea. Am facut treaba foarte buna impreuna. Telekom Romania este o echipa senzationala! Think One este acum mai mult decat o notiune, este modul nostru de a raspunde provocarilor pietei.

Lansarea de servicii de telecomunicatii convergente parea cea mai dificila batalie. Acum, Romania este prima tara din Europa care continua povestea Magenta, lansand Campania MagentaONE 2.0. Avem deja peste 150.000 de clienti MagentaONE, ceea ce implica si o crestere in ARPU, in ciuda competitiei acerbe si a ofertelor axate pe pret, lucruri pe care le cunoastem cu totii. Aceasta este povestea voastra de succes care recent, a adus Romania in atentia Grupului DT. Bravo! Si inca un bravo pentru reusita voastra in proiectul de rebranding, prin care ati demonstrat tuturor ca, intre posibil si imposibil, diferenta consta in doua litere si o stare de spirit.

Stabilizarea veniturilor companiei a fost de asemenea privita ca o chestiune de noroc. De fapt, a fost o munca de echipa, efortul vostru de a lucra respectand reguli mai stricte, intr-un sistem mai predictibil. Chiar daca progresul nu a fost in totalitate pe masura asteptarilor noastre, rezultatele anuale arata ca am generat cresteri in unele arii importante. Printre altele, investitiile vor fi in continuare necesare pentru a castiga o pozitie mai buna in fata competitorilor nostri.

Pentru mine este timpul sa merg mai departe. Dupa 20 de ani magenta, voi parasi aceasta tara minunata si Grupul Telekom. In orice caz, acesti trei ani au reprezentat pentru mine o perioada plina de satisfactii, cu adrenalina si experiente minunate. Trebuie sa va pastrati acelasi spirit si sa incercati sa realizati cat mai multe lucruri extraordinare, pe care ati demonstrat, incepand cu 2013, ca le puteti face. De voi depinde ca aceasta companie sa ajunga tot mai sus. Pentru ca se apropie Craciunul, va doresc sarbatori fericite, si un An Nou cu sanatate, fericire si prosperitate.

Nikolai Beckers CEO Telekom Romania

Pentru ca imi place sa las cifrele sa vorbeasca, am cautat si o evolutie a rezultatelor financiare ale celor doua companii, pe care am gasit-o afisata de grupul elen OTE in raportul pe 2014.

Numarul de angajati Telekom Fix (fostul Romtelecom), in continua scadere pana la 6.029 salariati in 2014:

Telekom_numar angajati
Numarul liniilor de telefonie fixa, in scadere continua pana la 2,1 milioane linii fixe in 2014:

Telekom fix_numar de linii fixe
Numarul abonatilor de internet fix broadband a ajuns la 1,23 milioane abonati in 2014, in scadere fata de 2013:

Telekom_abonati internet
Singura crestere continua este pe TV – 1,4 milioane de abonati TV in 2014:

Telekom TV
Rezultatele financiare ale Telekom Fix (fostul Romtelecom) – stabilitate in 2014:

Telekom fix_rezultate financiare
Si acum sa ne uitam si la performanta Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote) in perioada 2012-2014.

Numarul de clienti este in scadere continua, iar in 2014 a scazut sub 6 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri valabile):

Telekom Mobile_numar de clienti
Rezultatele financiare – in continua scadere:

Telekom Mobile_venituri

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: