Prima pagină > Politic > Andrei, chill man!

Andrei, chill man!

chilimanAm avut un soc azi uitandu-ma, pentru prima data, pe declaratia de avere a lui Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 din Bucuresti, retinut joi seara (18 iunie 2015) de procurorii DNA sub acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata. De unde socul? Sunt atatea terenuri si cladiri detinute de acesta, de sotie si de cei doi copii ai lor, ca renunti si sa le mai numeri. Oriunde te-ai afla, la munte sau la mare, in Muntenia, Dobrogea sau Moldova, este parca aproape imposibil sa nu dai peste vreo proprietate a lui Chiliman.

Mai precis, familia Chiliman are proprietati in Bucuresti, Brasov, Constanta, Ilfov, Buzau, Gorj, Prahova si Vaslui.

Si asta nu e tot. M-a luat ameteala de-a dreptul cand m-am uitat pe modul de dobandire a acestor proprietati. Majoritatea au fost primite prin mosteniri sau donatii si in dreptul multora apar observatii de genul – ‘In familie din 1922. Nenationalizat’ sau ‘In familie din 1938. Recuperat in justitie in 1995’

La terenurile aflate in proprietatea sa, am putut citi asa:
– mostenire de la mama;
– mostenire de la sora mamei
– cumparare de la sora mamei
– donatie de la fratele mamei
– mostenire de la tatal meu

La terenurile aflate in proprietatea sotiei sale, citesti la moduri de dobandire:
– mostenire de la Adriana Juvara (mama sotiei)
– donatie de la dna Ligia Minovici
– donatie de la sotul varei primare a sotiei mele

Evident ca si terenurile detinute de copii sunt dobandite tot prin donatii, una dintre acestea fiind de la „vara primara a sotiei mele”.

Cu atatea proprietati si veniturile din chirii sunt pe masura. In 2013, sotia sa, Alexandra Chiliman-Juvara, a obtinut venituri nete din chirii de 146.280 lei, in timp ce indemnizatia de primar a lui Andrei Chiliman a fost de 50.000 de lei net. Tot sotia sa a incasat in 2013 dividende de la actiunile detinute la Fondul Proprietatea in valoare de aproape 127.000 de lei. Tot in 2013, Alexandra Chiliman a mai obtinut peste 209.000 lei din vanzarea de actiuni catre Fondul Proprietatea.

Din averea familiei Chiliman nu puteau lipsi evident bijuteriile si obiectele de arta, dobandite „in perioada 1955-2007 (din familie)”. Valoarea acestora depaseste 200.000 de euro.

Si acum sa revenim la motivul pentru care procurorii DNA l-au retinut pe primar. Chiliman si altii sunt acuzati ca ar fi favorizat anumite firme in castigarea unor contracte de achizitii publice cu primaria Sectorului 1, contra unor comisioane de 10-15% din valoarea lucrarilor. Din banii primiti de la aceste societati, 30% se duceau la inculpatul Andrei Chiliman, spun procurorii DNA.

Halucinant, nu-i asa?

UPDATE O prietena ma intreaba pe Facebook daca mi se pare imposibil sa fi mostenit toate acestea. Redau ceea ce i-am spus si ei.

Nu spun ca e imposibil sa fi mostenit toate acestea. Nici nu e atat de relevant modul de dobandire, cata vreme totul a fost legal. Relevant insa mi se pare ca avand atata avere, tu sa nu te saturi. Asta, evident, daca ceea ce sustin procurorii poate fi probat si in instanta

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: