Prima pagină > Politic > Cum a scris Ponta cu mana lui ca a primit foloase din partea „Sova si Asociatii. Plus: Ponta a fost presedinte al sectiei de baschet la Clubul sportiv „Energia-Rovinari”

Cum a scris Ponta cu mana lui ca a primit foloase din partea „Sova si Asociatii. Plus: Ponta a fost presedinte al sectiei de baschet la Clubul sportiv „Energia-Rovinari”

MitsubischiVictor Ponta a scris in declaratia sa de avere din 5 ianuarie 2009, cand ocupa functia de Ministru la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, ca a primit spre utilizare de la Cabinetul de avocati ‘Sova si Asociatii’ un autoturism Mitsubischi Evolution. Masina a fost primita prin contract de sponzorizare si este mentionata la capitolul: ‘cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subventionate fata de valoarea de piata’. Informatia, prezentata sub semnatura, chiar de Victor Ponta, intareste ceea ce sustin procurorii DNA, care au declansat urmarirea penala impotriva premierului, printre acuzatii fiind trei infractiuni de conflict de interese:

„În perioada 11.11.2008 – iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.
Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel”.

Victor Ponta este urmarit penal pentru „trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României„, pentru ca „l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism„.

Un alt amanunt, care nu stiu daca are sau nu vreo legatura cu acuzatiile DNA, dar care mi-a atras atentia, este mentionat de Ponta in declaratia de interese de la aceeasi data – 5 ianuarie 2009. In aceasta, Victor Ponta a mentionat ca este Presedinte al sectiei de baschet la Clubul sportiv ‘Energia-Rovinari’.
presedinte sectia baschet
In ordonanța procurorilor DNA se arată că există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.

Informatie de context:
Dupa ce Victor Ponta, pus vineri sub urmarire penala de DNA, a declarat ca nu a fost niciodata asociat in Cabinetul din care facea parte Dan Sova, in spatiul public au inceput sa apara posibile dovezi care sa il contrazica. Pe contul de Facebook al partidului Monicai Macovei M10 a fost postata duminica o fotografie a declaratiei de interese depuse de Victor Ponta la Camera Deputatilor in noiembrie 2007, in care actualul premier, la acea data deputat, declara ca este „Senior partner ‘Sova si Asociatii’ – SC Avocati”. „Mai ramane ca maine Ponta sa ne spuna ca nu stie cine este Sova”, mai scrie M10. La randul sau, jurnalistul Catalin Prisacariu remarca pe blogul sau ca Dan Sova  spunea public, printr-un comunicat de presa, in septembrie 2007, ca firma sa de avocatura „si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior” – Sursa: HotNews.ro.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: