Prima pagină > Chestii > De ce a fost deschisa o statie RATB langa sediul DNA. Raspunsuri oficiale

De ce a fost deschisa o statie RATB langa sediul DNA. Raspunsuri oficiale

Această prezentare necesită JavaScript.

Primaria Bucuresti mi-a raspuns la curiozitatea personala pe care am avut-o legata de infiintarea unei statii RATB foarte aproape de sediul DNA. Denumita Constantin Cristescu, noua statie se afla intre Berzei si Cismigiu, alte doua statii destul de apropiate una de cealalta. Ei bine, se pare ca cele doua statii nu erau suficient de apropiate incat sa mentina „atractivitatea traseului” si, intr-adevar, noua statie are rolul de a deservi puncte polarizatoare de trafic pietonal, precum Administratia sector 6, Radiodifuziunea si DNA..:).

Iata raspunsul primit de la Primaria Bucuresti:

„Statia „Constantin Cristescu” a fost infiintata deoarece interstatia Berzei-Cismigiu era de 800 m, iar in zonele urbane, mai ales in centrul orasului, aceasta nu trebuie sa depaseasca 500 m, pentru mentinerea atractivitatii traseului. Totodata, aceasta deserveste punctele polarizatoare de trafic pietonal: Administratia financiara a sectorului 6, Radiodifuziunea, DNA etc”

Curiozitatea mea a pornit de la o stire Antena 3, cu titlul ‘Urmeaza statia..DNA’, si pentru ca aveam impresia ca RATB a infiintat statia, m-am adresat acestora in prima instanta. Din raspunsul RATB am aflat ca responsabila este Primaria Bucuresti.

Iata raspunsul primit de la RATB:

„Activitatea de înfiinţare, reamplasare a staţiilor mijloacelor de transport public este reglementată de O.U.G. nr. 195/2002, care prevede la articolul 6, aliniat (2) ca “staţiile mijloacelor de transport public de persoane se stabilesc de către autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul poliţiei rutiere”.

De asemenea, art. 55 din O.G. 27/2011 prevede ca “ amenajarea, semnalizarea rutieră şi întreţinerea staţiilor publice pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate se asigură de administratorul drumului sau deţinătorul acestuia, după c Conform actelor normative, regia nu are competente cu privire la amplasamentele staţiilor de transport public.

R.A.T.B. monteaza indicatoarele inscriptionate cu denumirea statiei si liniile aferente in locatiile stabilite de autoritatile publice locale.

Statia de autobuze in cauza face parte din Proiectul de semnalizare rutiera pe Str, Stirbei Voda, avizat de Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si de Brigada Rutiera”.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 22 Mai 2015 la 22:33

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: