Prima pagină > Telecom > VoLTE – voce printr-o retea 4G: O conversatie video intre Simona Halep si seful Vodafone Romania

VoLTE – voce printr-o retea 4G: O conversatie video intre Simona Halep si seful Vodafone Romania

VoLTEVodafone a prezentat miercuri in premiera pentru piata locala o noua tehnologie – VoLTE (Voice over LTE) care permite traficul de voce intr-o retea 4G. Din ce am inteles, retelele 4G nu permit trafic de voce. Daca un utilizator ar folosi netul intr-o retea 4G si ar primi un apel telefonic, automat acesta este mutat intr-o retea inferioara – 3G. Noua tehnologie rezolva aceasta problema si asta nu e tot. Am asistat la o conversatie telefonica intre Simona Halep si seful Vodafone Romania, Ravinder Takkar, in care cei doi au schimbat fisiere video si poze in timpul conversatiei si au trecut fara intreruperi din apel de voce in convorbire video si inapoi.

VIDEO Salutari de la Simona Halep prin noua tehnologie VoLTE:

Noul serviciu bazat pe tehnologia VoLTE va fi disponibil clientilor la inceputul anului 2015. Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7. Tehnologia VoLTE este disponibila insa in mod automat tuturor celor care au abonamente 4G.

Operatorul nu a ratat ocazia sa-si laude performantele retelei comparativ cu ce ar avea rivalii Orange si Telekom Romania. Mai intai – acoperirea 4G:

acoperire 4G

Vodafone a prezentat apoi rezultatele unor teste realizate in perioada 1-19 octombrie 2014 care ar fi aratat ca ar avea cele mai mari viteze in retelele 2G/3G si 4G din Romania.

viteze

Anunțuri
 1. 11 Septembrie 2017 la 15:52

  2017 si nu este activ VoLTE la Vodafone 😉

 2. 11 Septembrie 2017 la 15:53

  Suntem in 2017 s nu avem VoLTE de la Vodafone:

  la ‎06-07-2017 09:45 AM – Re: HD Voice & VoLTE nu functioneaza
  (forum Vodafone) Madalina_C Moderator

  „Buna,

  Thenologia VoLTE nu este momentan diponibila, insa serviciul HD Voice poate fi utilizat cu un telefon compatibil in unul dintre urmatoarele 11 orase: Bucuresti, Constanta, Cluj, Ploiesti, Slobozia, Calarasi, Buzau, Giurgiu, Craiova, Iasi, Arad, Oradea.Pentru a beneficia de acest serviciu e necesar sa ai o conexiune de tip 3G si apeluri 3G3G din aceste zone.”

 1. 6 Noiembrie 2014 la 22:25

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: