Prima pagină > Telecom > Pe surse: miza vanzarii Palatului Telefoanelor

Pe surse: miza vanzarii Palatului Telefoanelor

Palatul TelefoanelorUn intreg scandal s-a iscat in aceste zile dupa ce Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a anuntat scoaterea la vanzare a Palatului Telefoanelor, o cladire simbol a Bucurestiului. Am vorbit in aceasta seara cu o sursa de incredere care mi-a spus ca inca din 2011 un grup de asa-zisi lobbisti a purtat discutii cu autoritatile romane privind vanzarea Palatului Telefoanelor la un pret de circa 11 milioane de euro. Palatul Telefoanelor cu parcarea aferenta ar fi urmat sa se transforme intr-un hotel.

Problema era foarte sensibila si ar fi putut avea implicatii politice greu de gestionat asa ca autoritatile de atunci au zis pas.

Totul s-ar fi reluat in acest an. S-ar fi comandat un studiu care a evaluat oportunitatea vanzarii a trei active si cum s-ar putea obtine pe acestea cel mai bun pret. Cele trei active sunt: Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo, adica exact cele scoase la licitatie recent de Telekom Romania.

Studiul ar fi fost realizat de KPMG, care ar fi concluzionat ca cea mai buna metoda pentru a scoate maximum din aceasta tranzactie ar fi vanzarea la pachet a celor trei active.

Ce a anuntat in urma cu o zi, Telekom Romania?

Reprezentantii Telekom Romania Communications au precizat pentru HotNews.ro ca „cele trei proprietati vandute la pachet: Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo, au un pret de pornire de 21.600.000 euro. Cladirea Tandem si proprietatea Matei Millo au impreuna pretul de pornire de 10,9 milioane euro„.

In anuntul de vanzare se mentioneaza ca: se poate achizitiona pachetul de 3 proprietati imobiliare format din Palatul Telefoanelor + Cladire Tandem + Parcare Matei Millo sau pachetul de 2 proprietati imobiliare format din Cladirea Tandem + Parcare Matei Millo.

In conditiile in care cladirea Tandem si proprietatea Matei Millo au impreuna pretul de pornire de 10,9 milioane euro, reiese ca Palatul Telefoanelor ar putea avea un pret de pornire de 10,7 milioane de euro. Adica exact pretul de circa 11 milioane euro vehiculat in 2011!

Atentie insa! In anuntul de vanzare nu se spune nicaieri ca Palatul Telefoanelor poate fi vandut singur. Acest lucru este de urmarit si clarificat in perioada urmatoare.

Luati cu rezerva aceste informatii. Sunt totusi dintr-o singura sursa. Voi incerca sa verific in perioada urmatoare daca lucrurile stau chiar asa, desi nu cred ca voi obtine raspunsuri oficiale pe aceasta tema.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: