Prima pagină > Telecom > Test: Cu un smartphone 4G+ in cautarea vitezei de 300 Mbps

Test: Cu un smartphone 4G+ in cautarea vitezei de 300 Mbps

Am primit azi de la Orange, spre testare, unul dintre putinele smartphone-uri din piata care ar sustine viteze de internet mobil de pana la 300 Mbps. Nu este un simplu Galaxy S5, ci unul mai performant – Galaxy S5 4G+. M-am gandit ca intr-o vineri seara, cu doua show-uri tari pe TV – Vocea Romaniei (pe Pro TV) si Factor X (pe Antena 1), atentia multora va fi abatuta si reteaua de net nu va fi ‘atat de congestionata’ incat sa nu prindem vitezele din reclame.

Asa ca mi-am instalat repede aplicatia Speedtest si am demarat primele teste de viteza. Mai jos aveti rezultatele a cate trei teste atat cu Galaxy S5 4G+ in reteaua Orange, cat si cu un iPhone 4S in reteua 3G a Telekom Romania. Este un test scurt. Facut din pat, din fata televizorului..:). In urmatoarele zile voi incerca sa vad cum se comporta reteaua 4G+ a celor de la Orange in diferite zone din Bucuresti.

47,2 Mbps – viteza maxima de download atinsa cu Galaxy S5 4G+ in reteaua 4G a Orange Romania


3,75 Mbps – viteza maxima de download atinsa cu iPhone 4S in reteaua 3G a Telekom Romania

Concluzia: In realitate, mai e mult de tot, daca nu chiar imposibil de atins vitezele maxime ale retelelor 3G (43,2 Mbps) si 4G (100 Mbps) sau 4G+(300 Mbps). Totusi eu consider ca nu este asa o mare tragedie. Viteza de pana la 3,75 Mbps a iPhone-ului meu este mai mult decat satisfacatoare pentru consumul meu de internet, care nu este deloc unul mic (de cele mai multe ori atasez articolelor fisiere foto si video de la conferintele de presa la care particip). Macar de-ar fi acoperire si viteze 3G de pana la 2 Mbps in toate orasele!

Context:
Vodafone si Orange au anuntat in aceasta luna ca si-au dezvoltat retelele pentru a permite cele mai mari viteze de net mobil – pana la 300 Mbps. Romania este printre putinele tari din lume unde se introduce aceasta tehnologie. Multumesc celor de la Orange pentru terminalul pus la dispozitie. Ramane de vazut daca si Vodafone are spre vanzare terminale care sa sustina vitezele anuntate. Promit sa revin cu teste si impresii imediat ce voi obtine un astfel de telefon si de la Vodafone.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 30 octombrie 2014 la 16:35

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: