Prima pagină > Telecom > Ce raspunde noua conducere a Postei Romane la intrebarea: Mai cresc salariile postasilor?

Ce raspunde noua conducere a Postei Romane la intrebarea: Mai cresc salariile postasilor?

Protestele postasilor din luna mai a acestui an au incetat dupa ce dialogul social intre conducerea Postei Romane si Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) s-a incheiat cu semnarea unui protocol si a unui act aditional la Contractul Colectiv de Munca (CCM) prin care erau prevazute cresteri salariale treptate de 150 de lei brut, incepand cu 1 august 2014. Desi Ministerul pentru Societatea Informationala a salutat la acel moment acordul, o luna mai tarziu, in 11 iunie, anunta ca principal motiv al revocarii conducerii Postei tocmai aprobarea majorarii salariilor postasilor care s-ar fi facut fara respectarea normelor legale:

„In cadrul sedintelor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR) care au avut loc in datele de 5, 6 si 10 iunie 2014, la care au participat reprezentantul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) si cel al SC Fondul Proprietatea (FP), s-a decis in unanimitate revocarea urmatoarelor persoane din calitatea de membri in Consiliul de Administratie (CA): Ion Smeeianu, Adrian Apolzan, Dinu Sava Malacopol, Andreea Dana Stanescu, Gelil Eserghep, Sorana Baciu, pentru urmatoarele motive:
– Aprobarea majorarii salariale prin incheierea Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca (CCM) dintre CNPR si SLPR inregistrat sub nr. 104/1026/22.05.2014 – s-a facut cu nerespectarea normelor legale aplicabile (incalcarea prevederilor art. 132 alin (1) din Legea 62/2011, art. 30 din Legea 329/2009, OG 26/2013); (..)”

Si de atunci situatia a ramas in aer.

Ministerul nu da o explicatie privind aceasta situatie contradictorie, iar Matei Bratianu, presedintele SLPR nu mai raspunde nici la telefon nici pe e-mail.

Vor mai fi sau nu cresteri salariale la Posta Romana? Dar concedieri?

Intr-un raspuns furnizat vineri, 25 iulie, la solicitarea HotNews.ro, noua conducere a Postei afirma ca „nu intenţionează să opereze disponibilizări suplimentare celor efectuate în 2013”. Cat despre cresterile salariale anuntate de la 1 august..cam slabe sperante.

Iata raspunsul integral:

„În acest moment, reprezentanţii mandataţi ai Companiei Naţionale Poşta Română poartă discuţii cu partenerii sociali pentru găsirea celor mai bune soluţii de armonizare a intereselor economice ale companiei cu cele ale salariaţilor. Având în vedere contextul pe care îl traversează Poşta Română, voinţa ambelor părţi este ajungerea la un numitor comun, astfel încât procesul de privatizare să fie unul de succes. În acest timp, operatorul naţional de servicii poştale derulează, inclusiv în parteneriat cu sindicatele, mai multe proiecte prin care angajaţii să poată dezvolta competenţe care să răspundă rigorilor pieţei – printre care si cursuri de perfecţionare şi traininguri ţintite pe departamente. Precizăm că, în acest moment, managementul companiei nu intenţionează să opereze disponibilizări suplimentare celor efectuate în 2013”.

Cosmina   CROITORU
Sef Departament Analiza si Comunicare in Posta Romana.

Mai multe detalii puteti gasi aici.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: