Prima pagină > Telecom > Dosarele in care Orange si Vodafone contesta amenzile pentru abuz de pozitie dominanta vor fi rejudecate de Curtea de Apel Bucuresti

Dosarele in care Orange si Vodafone contesta amenzile pentru abuz de pozitie dominanta vor fi rejudecate de Curtea de Apel Bucuresti

Inalta CurteInalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat in data de 3 iunie 2014, rejudecarea dosarului in care Orange a obtinut in instanta anularea deciziei Consiliului Concurentei din 15 februarie 2011, prin care a fost amendata cu 34,8 de milioane de euro (3,6 % din cifra de afaceri pe 2010) pentru abuz de pozitie dominanta. Prin aceeasi decizie a Concurentei, Vodafone a fost amendata cu 28,3 milioane euro (3,45% din cifra de afaceri pe 2010) pentru abuz de pozitie dominanta.

Ambele companii au atacat decizia autoritatii, iar Curtea de Apel a judecat in 11 iunie 2013 cele doua dosare, furnizand insa solutii diferite. Orange a castigat anularea deciziei, Vodafone nu.

Asa s-a ajuns la Inalta Curte. Instanta Suprema a decis in 8 aprilie 2014 sa retrimita la Curtea de Apel dosarul in care Vodafone pierduse in fata Consiliului Concurentei solicitarea de anulare a amenzii. Detalii pe HotNews.ro.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: