Prima pagină > Asigurari > Estimare VIG: Clasa de mijloc din Romania va depasi populatia Austriei in 2019

Estimare VIG: Clasa de mijloc din Romania va depasi populatia Austriei in 2019

clasa de mijlocAustria are in prezent circa 8,5 milioane de locuitori. Sa vedem cat va avea in 2019..:).

„Exista potential solid de crestere in Europa Centrala si de Est (ECE). In Romania suntem la situatia Austriei in anii 70, in privinta dezvoltarii pietei de asigurari. Vrem sa fim aici cand lucrurile se vor maturiza. Clasa de mijloc va continua sa creasa in urmatorii ani in Romania. Vorbim de oameni care se incadreaza ca si venit anual disponibil al gospodariilor intre 15.000 si 75.000 de euro.
Conform estimarilor noastre putem spune ca aceasta clasa mijlocie la nivelul anului 2019 va fi mai mare decat intreaga populatie a Austriei. Cresterea clasei de mijloc majoreaza puterea de cumparare, iar piata de asigurari din Romania creste de 6 ori mai rapid decat piata din Austria”, a declarat azi, 13 mai, Peter Hagen, CEO-ul grupului VIG, cu ocazia prezentarii situatiei financiare pe piata locala.

(ERATA: Anterior in stire a aparut in mod gresit declaratia ‘vorbim de oameni platiti cu 50.000-60.000 de euro pe an’. Scuze.)
Detalii, inclusiv cu prezentarea sefului VIG – aici.

Grupul Vienna Insurance Group (VIG) este prezent in 25 de tari, administreaza 50 de companii de asigurari si in multe tari opereaza mai multe branduri. Grupul are aproximativ 23.000 de angajati si este listat pe bursele din Viena si Praga. Volumul primelor brute subscrise de grup anul trecut a fost de 9,2 miliardeeuro, profitul operational a fost de circa 570 milioane euro si profitul inainte de impozitare a fost de 355 milioane euro.

In Romania, VIG detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata si a incheiat anul 2013 cu o pierdere de 98,7 milioane de euro. VIG spera ca va incheia pe profit anul 2014, in urma masurilor implementate, care au vizat reduceri semnificative de personal si majorarea tarifelor pe piata asigurarilor auto.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: