Prima pagină > Chestii > Carul inaintea boilor sub ministrul Razvan Cotovelea

Carul inaintea boilor sub ministrul Razvan Cotovelea

20140513-000820.jpg

Guvernul a adoptat si trimis in Parlament, in data de 30 aprilie, proiectul Legii Securitatii cibernetice a Romaniei.

Proiectul fusese afisat in dezbatere publica, in aceeasi zi, pe site-ul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

Azi, 12 mai, pe site-ul MSI aflam ca vineri, 9 mai, ministrul Razvan Cotovelea împreună cu Asociaţia Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), a organizat vineri, 9 mai, o masa rotundă exact pentru a dezbate acest proiect. Dupa ce Guvernul l-a adoptat deja:

‘(..) Ministrul Cotovelea a subliniat importanța pregătirii cadrului legal românesc privind securitatea cibernetică și a insistat asupra preluării exemplelor de bună practică internațională, adaptate la specificul structurii administrative naționale.

De asemenea, reprezentantii ANSSI au mentionat ca a fost demarata evaluarea Proiectului de “Lege privind securitatea cibernetică a României” in cadrul Comisiei Tehnice a ANSSI, proces deschis atat membrilor cat si companiilor si
specialistilor care doresc să-și expună opiniile referitor la Proiectul de lege, să facă propuneri, contribuind astfel activ la îmbunătăţirea formatului de cooperare dintre sectorul public, mediul de afaceri şi societatea civilă în domeniul consolidării securitatii cibernetice. În acest context, ANSSI va transmite catre MSI pana în data de 15 iunie 2014 propunerile privind Proiectul de lege supus spre dezbatere.

Reclame
Categorii:Chestii
  1. 13 mai 2014 la 14:18

    Ia verifica matale si fisa actului normativ adoptat – sa vezi cum zice ca s-au indeplinit prevederiile legii pt transparenta decizionala. Unde? Nimeni nu stie…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: