Prima pagină > Asigurari > Tara arde, UNSAR-ul se piaptana…

Tara arde, UNSAR-ul se piaptana…


De la inceputul anului piata asigurarilor arde. Anchete DNA scot la iveala bube vechi, ignorate de sefi ai autoritatii de supraveghere. Lideri de piata intra in administrare speciala. Mari directori sunt urmariti penal, unii intra la bulau. Pe buna dreptate te intrebi cata incredere sa mai ai in piata asta. Simti nevoia ca cineva sa iasa si sa te linisteasca. Sa-ti spuna ca sunt resurse financiare, garantii, ca daca, Doamne fereste, vine vreun cutremur mai serios nu ai cotizat ca prostul la asigurarea de locuinta. Si cine ar putea sa faca mai bine asta decat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR-ul)? Dar uitati ce comunicat de presa a dat astazi Uniunea care reprezinta peste 90% din piata locala de asigurari:

COMUNICAT DE PRESĂ
Bucureşti, 19 februarie 2014

Având în vedere evenimentele recente de la nivelul industriei locale de asigurări, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România face următoarele precizări, din dorinţa unei corecte informări a publicului și a tratării situaţiei într-o manieră echilibrată și responsabilă:

1.    Industria de asigurări din România este o industrie solidă, guvernată de un cadru de reglementare clar şi complet, aliniat normelor europene, de natură să asigure stabilitatea pieţei, identificarea eventualelor derapaje şi corectarea controlată a acestora. Întreg cadrul existent promovează funcţionarea coerentă, bazată pe prudenţialitate, care să asigure stabilitatea pieţei de profil, un climat concurenţial corect şi oferirea de servicii de calitate.

2.       Pentru apărarea intereselor clienţilor companiilor de asigurări, la nivelul industriei există mecanisme care funcţionează ca “plase de siguranţă”, garantând protecţia şi respectarea drepturilor acestora în orice situaţie (rezerve, marjă de solvabilitate, fond de garantare etc.)

3.       În acest context, eventualele derapaje punctuale de la normele şi standardele de operare în domeniu – aşa cum este situaţia actuală – nu trebuie extrapolate, ci înţelese ca fiind excepţii.

Despre UNSAR

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 24 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări.

Activitatea UNSAR are drept obiectiv reprezentarea, gestionarea şi apărarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale membrilor săi în faţa organismelor, organizaţiilor publice sau private, atât în România, cât şi în străinătate.

UNSAR reprezintă, de asemenea, interesele colective ale membrilor săi cu privire la problemele din industria de asigurări, iar funcţiile sale includ furnizarea de servicii cu valoare adăugată pentru membri şi colaborarea cu instituţiile publice pe aspecte care privesc piaţa de asigurare.

Reclame
Categorii:Asigurari Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: