Prima pagină > SEAP, Telecom > Incurcate sunt caile lui Ghita

Incurcate sunt caile lui Ghita

Contract Asesoft_TeamnetVorbim de Sebastian Ghita, deputat PSD si prieten bun cu premierul Victor Ponta. Pe hartie, tanarul milionar, fondator al grupului Asesoft, nu mai detine actiuni la nici o companie din IT&C. A declarat acest lucru si catre ZF in august 2012. Parerea generala este insa ca acesta ar controla indirect, prin rude sau oameni de incredere, mai multe firme din domeniul IT: grupul Asesoft, Teamnet International, XOR IT Systems, Grupul GIR si 2K Telecom.

Oficialii Teamnet International spun ca au iesit din grupul Asesoft inca din 2011. Totusi, in 2013 au castigat 2 contracte de milioane de euro cu Ministerul Afacerilor Externe, in asociere cu Asesoft International. De ce este relevanta imaginea de mai sus? Pentru ca ea arata cat de „separate” sunt cele doua firme cand castiga un contract in asociere. Trecand peste faptul ca au aceeasi adresa postala, partea interesanta apare cand se mentioneaza ca respectivul contract poate fi subcontractat. Care este valoarea care va fi subcontractata si cui? Intuneric…sau „nu se cunoaste”.

asesoft_SivecoSpre comparatie (vezi imaginea de mai sus), sa ne uitam la un alt contract castigat in 2013 cu Ministerul Educatiei de catre Asesoft Technologies, o alta firma din grup, si care a fost subcontractat. In acest caz, subcontractantul mentionat in SEAP este Siveco Romania, care, atentie, a subcontractat 98% din contract…:)

Despre contractele castigate cu statul in 2013 de catre cele doua firme puteti citi aici.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: