Prima pagină > Comunicate de presa, Telecom > F64 va fi preluat de un investitor strain

F64 va fi preluat de un investitor strain

F64, unul dintre cele mai cunoscute magazine online din tara, cu o cifra de afaceri anuala de 18 milioane de euro, va fi preluat de un investitor străin. F64 a fost înființata în urmă cu 12 ani de către Marian Alecsiu și Daniela Becheru, iar luni, 16 decembrie, compania organizeaza o conferinta de presa, in care cei doi actionari vor vorbi despre motivele care au stat la baza tranzactiei si vor comunica cine este investitorul. Detalii aici. Vezi si comunicatul de presa.

Compania F64, cu o cifră de afaceri de 18 milioane de euro și cu numeroase branduri de renume în portofoliu, va fi preluată de un investitor străin, la 12 ani de la lansare.

F64 a fost înființat în urmă cu 12 ani de către Marian Alecsiu și Daniela Becheru. Inițial a fost o afacere mică, între prieteni, începută dintr-o mare pasiune pentru fotografie. În prezent, F64 s-a extins foarte mult și este locul unde orice pasionat de fotografie, de la începător la profesionist, poate avea o imagine completă despre tot ceea ce înseamnă fotografie.

An de an, compania a înregistrat o creștere a vânzărilor, iar în 2013, F64 și-a extins categoriile de produse, prin smartphone-uri și tablete.  După mediatizata campanie Black Friday, F64 a înregistrat o creștere în zona echipamentelor foto-video cu specificații premium de 70%, comparativ cu anul trecut.

Anul 2013 față de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu și pentru piața foto, având în vedere că aceasta a scăzut cu 15%. Totuși, în aceste condiții, business-ul F64 a înregistrat o creștere de 12 procente. Vânzările aparatelor mirorless s-au dublat, iar vânzările aparatelor compacte și DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au înregistrat și acestea vânzări mari pentru mid și high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre și imprimante foto.

Rezultatele înregistrate de F64 în campania de Black Friday 2013 s-au concretizat în 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decât în 2012 și venituri de peste 9 milioane de RON. Tot în acest an, F64 a obținut Premiul pentru cel mai bun magazin online în domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai bună prezență în Social Media în cadrul Galei Premiilor eCommerce.
Astfel, deoarece poziția F64 în contextul actual al pieței foto-video este una favorabilă, decizia de schimbare a acționariatului este destul de previzibilă. În zilele următoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbările ce au loc în această perioadă.

Despre F64 Studio

F64 Studio, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin online de profil pe piața românească de comerț electronic: http://www.F64.ro. F64 Studio înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, pentru clienții care agreează sistemul plăților online și al livrărilor la domiciliu. Pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de fotografie si F64, ne gasiti pe contul oficial de Facebook: https://www.facebook.com/F64Studio.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: