Prima pagină > Telecom > Cum nu a raspuns Victor Ponta la intrebarea: In ce constă sprijinul pe care Guvernul României doreşte să îl acorde Huawei?

Cum nu a raspuns Victor Ponta la intrebarea: In ce constă sprijinul pe care Guvernul României doreşte să îl acorde Huawei?

Un reporter l-a intrebat pe Victor Ponta la finalul sedintei de Guvern de vineri, 22 noiembrie, in ce consta sprijinul pe care Guvernul României doreşte să îl acorde Huawei, in conditiile in care, miercuri, Executivul a aprobat un memorandum in acest sens. Ponta, smecher, a indrugat ceva de investitii chinezesti intr-un centru regional in Bucuresti. Fara prea multa documentare si presati de timp, ziaristii s-au aruncat sa scrie repede ‘stirea’, fara sa-si mai dea seama ca nu li s-a raspuns la intrebare.

Nu cred ca „Huawei va infiinta un centru regional in Bucuresti”, asa cum apare in stirea data vineri seara de Mediafax, preluata apoi ‘pe nemestecate’ in multe alte publicatii. Si pe HotNews.ro a aparut intr-un mod similar, insa ‘transcriptul declaratiilor facute de Ponta, vineri, 22 noiembrie, la Palatul Victoria pare sa indice altceva:

„Reporter: Şi voiam să vă mai întreb în ce constă sprijinul pe care Guvernul României doreşte să îl acorde Companiei Huawei? Aţi aprobat un memorandum în acest sens la şedinţa Guvernului /…/.
Victor Ponta: Da, o să publicăm memorandumul. Este vorba despre investiţii în cercetare şi educaţie, programe de cercetare şi educaţie, inclusiv în centrul regional, la Bucureşti, care e foarte bun”.

Cu alte cuvinte, Ponta spune ca Huawei va continua investitiile in centrul de la Bucuresti. De altfel, chiar in vara asta, Huawei a sarbatorit 10 ani de prezenta in Romania, eveniment care s-a bucurat de prezenta premierului Victor Ponta. Cu aceasta ocazie, oficialii Huawei au anuntat ca au peste 800 de angajati in Romania, din care 70% sunt romani.

Huawei a deschis in vara lui 2012 in Bucuresti un Centru global de servicii de reţelistică pentru operatori şi reţele din diverse ţări, in care lucreaza peste 400 de ingineri. In plus, Huawei a dezvoltat si un Centru Comun de Servicii pentru Gestiune (ASSC), una dintre cele mai mari unităţi de acest fel din cadrul grupului, care are 245 de angajati, din care 165 sunt experti romani.

Tot cu acest prilej, Huawei a anuntat ca pana in 2018 vrea sa ajunga la o investitie totala de 100 milioane euro in Romania, care se va regasi atat in extinderea centrului, cresterea ca numar de angajati, taxe platite la stat si in proiectele cu partenerii locali. Furnizorul chinez de echipamente de telecomunicatii si-a propus de asemenea sa ajunga la 1200 de angajati in Romania pana la sfarsitul anului 2014.

Una peste alta, este foarte interesant cum a reusit Ponta sa abata atentia ziaristilor de la subiectul principal al intrebarii – suportul guvernamental acordat Huawei – prin prezentarea vaga a unor planuri de investitii chinezesti.

UPDATE Vlad Doicaru, Huawei Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca nu este vorba de infiintarea unui centru regional:

Investitia este in extinderea cu noi functionalitati a centrului existent. Nu este un centru nou. Practic se adauga functionalitati noi centrului existent si noi angajati. Intentionam ca pana in 2018 numarul angajatilor din acest centru sa creasca de la peste 400 in prezent pana la la 1000 de angajati.

Anunțuri
Categorii:Telecom Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: