Prima pagină > SEAP, Telecom > Achizitii IT prin simpla negociere: APIA si BNR, captive in solutii Siveco si HP

Achizitii IT prin simpla negociere: APIA si BNR, captive in solutii Siveco si HP

Urmaresc licitatiile IT publicate in SEAP. Vad institutii care cumpara prin licitatii deschise solutii IT de milioane de euro. Dupa ceva vreme, aceleasi institutii cumpara servicii de asistenta, mentenanta functionala etc. Si toate astea se fac prin negociere cu furnizorul IT care ti-a castigat licitatia anterioara, dintr-un motiv simplu: „Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice” sau „din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.

In cele cateva minute cat m-am uitat azi in SEAP am vazut doua cazuri: SIVECO a castigat un contract de 3,65 milioane lei fara TVA de la APIA, iar HP – un contract de 121,561 lei fara TVA de la Banca Nationala a Romaniei.

In cazul APIA contractul atribuit catre Siveco se numeste: „Servicii de dezvoltare de functionalitati/rapoarte noi si/sau actualizari ale functionalitatilor/rapoartelor existente din cadrul sistemului SIVECO Applications”.

Motivul atribuirii prin simpla negociere:

„Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.

In cazul BNR-ului contractul atribuit se numeste: „Servicii de asistenta post-implementare tehnica si functionala pentru sistemul informatic CIPBNR”. Motivul atribuirii contractului prin negociere catre Hewlett-Packard Romania (HP):

„Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

Exista o solutie la problema asta? Ma uit la cele doua contracte. Nu sunt idiot. Inteleg ca ai nevoie de asistenta si mentenanta de la cel care ti-a instalat un sistem IT, dar sa cumperi functionalitati noi la o solutie IT livrata deja mi se pare cam mult.

Categorii:SEAP, Telecom Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: