Prima pagină > Telecom > Actiune de voluntariat fara precedent in istoria STS!

Actiune de voluntariat fara precedent in istoria STS!

In comunicatul Serviciului de Telecomunicatii Speciale pe care il veti citi mai departe veti afla ca:

  • Marea majoritate a inginerilor si tehnicienilor STS sunt nascuti ori crescuti la tara
  • Ca acestia „au constietizat realitatea crunta a decalajului digital” si „au realizat o acţiune de voluntariat fără precedent în istoria instituţiei, în încercarea de a elimina discrepanţele şi de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunoştinţele de care au atâta nevoie”
  • Ca dupa „zeci de ore de lucrări de cablare structurată”, au reuşit conectarea la Internet a 89 de şcoli, 9 grădiniţe, 2 licee, 2 colegii, a unui centru cultural şi a unei biblioteci.
  • Dar stai! Nu pe banii lor: „Materialele au fost cumpărate, în mare parte, de către instituţiile de învăţământ sau primării, dar şi prin sponsorizări din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii judeţene.
  • Si ca isi doresc sa mai repete astfel de actiuni fara precedent in istoria STS..

Comunicatul integral al STS: Copiii de la sate mai aproape de Internet cu sprijinul inginerilor şi tehnicienilor de la STS”

„Copiii de astăzi nu mai beneficiază de acelaşi nivel de acces la informaţie ca pe vremea părinţilor lor, când biblioteca era singura sursă de completare a cunoştinţelor, iar şansele celor din mediul rural în competiţia cu copiii de la oraş sunt aproape nule, în condiţiile în care lipsa unei legături la Internet a devenit o piedică în educaţia şi formarea tinerilor.

Conştientizând realitatea cruntă a decalajului digital, inginerii şi tehnicienii din unităţile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, marea lor majoritate născuţi ori crescuţi în mediul rural, au realizat o acţiune de voluntariat fără precedent în istoria instituţiei, în încercarea de a elimina discrepanţele şi de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunoştinţele de care au atâta nevoie.

În toate judeţele ţării, în principal în mediul rural (86 de sate şi comune), dar şi în zone urbane defavorizate ori cartiere neconectate la Internet, ofiţerii şi subofiţerii STS au acţionat în sprijinul comunităţilor locale şi au reuşit conectarea la Internet a 89 de şcoli, 9 grădiniţe, 2 licee, 2 colegii, a unui centru cultural şi a unei biblioteci.

Efortul voluntar al celor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a constat în zeci de ore de lucrări de cablare structurată, conectare de elemente de reţea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente şi nefuncţionale, configurări ale staţiilor de lucru, instalări de sisteme de operare, programe şi aplicaţii, devirusare, precum şi instalare şi conectare de camere video de supraveghere pentru testele naţionale.

Materialele au fost cumpărate, în mare parte, de către instituţiile de învăţământ sau primării, dar şi prin sponsorizări din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii judeţene.

Inginerii şi tehnicienii STS vor să repete aceste activităţi de voluntariat, sperând să ofere concetăţenilor lor şi mai ales copiilor oportunităţi reale de acces în societatea cunoaşterii”

Comunicatul este publicat si pe site-ul institutiei in data de 18 octombrie 2013.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: