Prima pagină > Telecom > Se intampla in Botosani: Inselata prin telefon de puscariasi

Se intampla in Botosani: Inselata prin telefon de puscariasi

Asa ceva mai rar, dar prostia se plateste: 1800 euro, 45 de cartele de telefonie mobila si te mai trezesti si cu hotii in casa. Iata ce spune un comunicat dat azi de Politie:

„Trei persoane au fost reţinute în urma acţiunii desfăşurate, ieri, de poliţiştii din Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în înşelăciuni prin telefon.

Poliţiştii au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Brăila şi două percheziţii în Penitenciarul Galaţi.

Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar.

În fapt în zilele de 1 şi 3 iunie a.c., doi bărbaţi, aflaţi în prezent încarceraţi în Penitenciarul Galaţi, ar fi apelat telefonic o femeie din Botoşani şi, sub pretextul că aceasta ar fi câştigat un premiu, în valoare de 40.000 lei, i-au solicitat să depună în mai multe conturi (deschise pe numele unui complice) contravaloarea impozitului pe venit de 16 % din valoarea premiului ce urma a fi încasat.

Astfel, la indicaţiile celor doi, victima a efectuat, în cele două  zile, transferuri băneşti în valoare de aproximativ 1.800 euro. De asemenea, a achiziţionat 45 cartele de telefonie mobilă, ale căror coduri de reîncărcare le-a transmis telefonic suspecţilor.

În urma intervenţiei poliţiştilor, cea de-a doua tranzacţie bancară a fost blocată.

Ulterior, cei doi sunt suspectaţi că ar fi contactat doi complici din municipiul Brăila, pe care i-au convins să se deplaseze la locuinţa victimei pentru a sustrage bani şi bunuri (suspecţii presupunând, pe baza discuţiilor telefonice purtate cu victima, că aceasta deţine în locuinţă sume importante de bani).

În noaptea de 3 spre 4 iunie, cei doi complici din Brăila, împreună cu un alt suspect, s-ar fi deplasat în judeţul Botoşani, la locuinţa părţii vătămate, unde, folosind acte de violenţă, ar fi încercat să sustragă din locuinţă bani şi telefoane mobile.

În urma administrării mijloacelor de probă identificate de poliţişti, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de cei şase suspecţi pentru înşelăciune, tentativă la tâlhărie şi violare de domiciliu”

.

Anunțuri
Categorii:Telecom Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: