Prima pagină > Telecom > Cati bani au platit la sfarsitul anului trecut Orange, Vodafone si Cosmote in urma licitatiei 4G din 2012

Cati bani au platit la sfarsitul anului trecut Orange, Vodafone si Cosmote in urma licitatiei 4G din 2012

Dincolo de numarul de clienti, venituri si profituri, cele mai recente rapoarte financiare ale grupurilor Orange, Vodafone si OTE prezinta informatii despre banii platiti la sfarsitul anului trecut de companiile detinute in Romania, in urma licitatiei de telefonie mobila (inclusiv frecvente 4G) din vara lui 2012.

Astfel, in raportul grupului Orange se mentioneaza ca liderul pietei de telefonie mobila a castigat in octombrie 2012 blocuri de frecvente pentru care va plati taxe de licenta de 227 milioane euro si ca la sfarsitul lunii decembrie 2012 a platit 64 milioane euro.

orangeIn raportul grupului britanic Vodafone nu am gasit decat plati asociate spectrului radio de 0,2 miliarde lire sterline in Irlanda, Romania si India.

vdfIn raportul OTE sunt mentionate plati pentru spectrul de telefonie mobila de 51,9 milioane euro in ultimul trimestru din 2012.

oteIn urma licitatiei incheiate pe 24 septembrie 2012, Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS si 2K Telecom si-au adjudecat licente pentru care trebuiau sa plateasca in doua etape – 30 noiembrie 2012 si respectiv 30 iunie 2013 – taxe in valoare de peste 682,1 milioane euro.

O stire Mediafax din decembrie 2012 informa ca operatorii au platit deja 204,14 milioane euro. In sprijinul acestei informatii era citat seful ANCOM care spunea ca din cunostintele autoritatii, operatorii aveau obligatia sa achite, pana la 30 noiembrie, prima transa pentru licentele telecom in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz si ca si-au indeplinit aceste obligatii.

Anunțuri
Categorii:Telecom
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: