Prima pagină > Telecom > Radu Puchiu a fost avansat secretar de stat in Cancelaria premierului Ponta

Radu Puchiu a fost avansat secretar de stat in Cancelaria premierului Ponta

Radu PuchiuPremierul Ponta l-a avansat azi pe unul dintre consilierii personali, Radu Puchiu (in plan apropiat), in functia de secretar de stat in cadrul Cancelariei. Radu Puchiu si Cristian Botan au fost cei doi consilieri ai Primului-Ministru care au apucat sa promita in cadrul unui eveniment de presa organizat de Fundatia Soros ca tot bugetul pe 2013 va fi publicat intr-un format deschis, adica intr-unul care sa permita spre exemplu unui programator sa poata extrage automat acele date si, daca doreste, sa le foloseasca fara probleme in crearea unei aplicatii comerciale. Pana in prezent, doar o parte din aceasta promisiune s-a realizat. Detalii aici.

MOLa intalnirea la care am participat alaturi de alti colegi din presa si executivi ai Microsoft sau Oracle, cei doi mi-au dat impresia ca ar vrea sa faca ceva dar ca au multe de schimbat in sistem. Ca au idei dar ca nu sunt ei cei care decid. Din pacate tocmai asta lipseste clasei politice. Toti se arata ‘vrednici’ in spatiul public si cand nu merge aud scuza asta: ‘sistemul’.

Nu am inteles de ce se creeaza un Departament de servicii online si design in cadrul Guvernului, care ar urma sa coordoneze tot felul de proiecte IT, inclusiv o centralizare a datelor la nivelul institutiilor centrale, cand avem un Minister al Comunicatiilor.

Alaturi aveti si decizia de astazi din Monitorul Oficial.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: