Prima pagină > Telecom > Manastirea Curtea de Arges – dupa aplicatia de iPhone, o emisiune de marci postale

Manastirea Curtea de Arges – dupa aplicatia de iPhone, o emisiune de marci postale

Scriam ieri ca Arhiepiscopia Argesului a platit 3.000 de euro pe aplicatia pentru iPhone care promoveaza Manastirea Curtea de Arges si are inclusiv rugaciuni si un planificator cu alarma, care iti aminteste ce rugaciune ti-ai propus sa spui, la ora si data setata. Astazi, Romfilatelia a anuntat si lansarea unei emisiuni de marci postale, sarbatorind împlinirea a 500 de ani de existentă a acestui lăcas de cult încărcat de traditie si istorie.

Cateva date despre Biserica Manastirii Curtea de Arges:

Biserica Mănăstirii Curtea de Arges a fost construită, între anii 1512-1517, de către domnitorul Neagoe Basarab, pe temeliile Catedralei Mitropolitane zidită de Vlad al II-lea Dracul, fiind considerată încă din 1654 „una din minunile lumii” (de scriitorul si călătorul arab crestin Paul de Alep).

Cu o arhitectură impresionantă, ce apartine stilului bizantin, cu influente de artă arabă, persană si armeană, biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost sfiintită în luna august a anului 1517.

Considerat Necropola Regală a României, Pronaosul Bisericii Mănăstirii Curtea de Arges adăposteste mormintele familiei voievodului Neagoe Basarab, pe cel al voievodului Radu de la Afumati, dar si rămăsitele pământesti ale Regilor Carol I si Ferdinand si ale Reginelor Elisabeta si Maria. De asemenea, în paraclisul Mănăstirii credinciosii găsesc moastele Sfintei Filofteia si Evanghelia pictată si scrisă cu litere de aur de Regina Elisabeta, înfătisând scene din Săptămâna Mare.

Emisiunea este alcătuită din două mărci postale cu valorea nominală de 4,50 lei si 14,50 lei, si va putea fi cumparata de la toate magazinele Romfilatelia incepând cu ziua de vineri, 12 octombrie 2012.

  1. 9 Octombrie 2012 la 16:49

    Reblogged this on cristiannicolau and commented:
    Adrian a studiat aplicatia IPhone referitoare laManastirea Argesului si iata ce a iesit…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: