Prima pagină > Asigurari > Socant: Cum mi-a raspuns Curtea Constitutionala la intrebari legate de constitutionalitatea asigurarii obligatorii a locuintelor

Socant: Cum mi-a raspuns Curtea Constitutionala la intrebari legate de constitutionalitatea asigurarii obligatorii a locuintelor

Asigurarea obligatorie a locuintei este un subiect controversat care a revenit in centrul atentiei. Intr-un articol din luna mai din acest an in Romania Libera se arata ca un Tribunal din Galati a sesizat Curtea Constitutionala intr-un caz in care un profesor acuza ca Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar fi neconstitutionala. Asa stand lucrurile, m-am gandit sa intreb la Curtea Constitutionala cate astfel de cazuri sunt pe rol in tara si mai ales daca exista vreo decizie de neconstitutionalitate in acest sens.

Raspunsul primit m-a socat. Inconjurandu-se de legi, Curtea imi spune ca deciziile sale sunt afisate „la sediul autoritatii ori publicate in Monitorul Oficial, in mijloacele de informare in masa, in publicatii proprii, precum si pe pagina de internet proprie”, unde pot cauta si singur.

Mai mult, sunt invatat si cum sa fac cautarea, ce spatii libere sa nu las la introducerea termenilor, astfel incat sa pot obtine ceva. Toate acestea ar „satisface exigentele liberului acces la informatiile de interes public”, sustine CCR.

Redau mai jos intrebarile mele si raspunsul primit:

Intrebarile mele:

1. A fost sesizata CCR cu privire la neconstitutionalitatea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor in Romania?
2. Daca da, cate astfel de sesizari ati primit pana acum? Cand au fost facute si de catre cine?
3. Este vreo decizie finala luata de CCR privind neconstitutionalitatea asigurarii obligatorii a locuintelor? (detalii privind motivarea deciziei, va rog)
4. Daca nu, urmeaza sa se judece in viitorul apropiat un astfel de caz? Cand mai exact? (detalii, va rog)

Va multumesc anticipat,

Raspunsul CCR:


Cat de tare este asta?

UPDATE: In urma insistentelor, CCR a transmis catre HotNews.ro ca „pe rolul Curtii este inregistrat un dosar, care la acest moment se afla in stadiu de raport, urmand ca dupa ce acesta este intocmit sa se stabileasca termenul de judecata”.

De altfel, cautarea sugerata initial de CCR pe site-ul propriu al institutiei ofera rezultatul ca exista un „dosar in faza de raport”.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: