Prima pagină > Telecom > Vizita unei delegatii sud-coreene in Romania si Moldova: MCSI vs. MTIC

Vizita unei delegatii sud-coreene in Romania si Moldova: MCSI vs. MTIC

Ministerul Comunicatiilor din Romania (MCSI) a anuntat azi ca pe 15 august (n.a. s-a lucrat la minister de Adormirea Maicii Domnului?!) a semnat un Memorandum de Intelegere in domeniul e-guvernare cu o delegatie a Ministerului Administraţiei Publice şi Securităţii din Republica Coreea, condusă de Pil-Eon SEO. Limbaj de lemn, nimic concret. Acelasi oficial insa a avut zilele astea o intalnire si cu conducerea Ministerului de Comunicatii din Republica Moldova (MTIC). Dincolo de semnarea unui Memorandum de intelegere, moldovenii s-au ales si cu un centru de informare si acces, proiect evaluat la 200.000 de dolari.

„Centrul constă dintr-o sală de conferinţe dotată cu echipamente audio/video şi sistem de teleconferinţe, un laborator de instruire IT şi o sală de acces public la Internet de mare viteză. Astfel, comunitatea de experţi TIC, dar şi publicul interesat va beneficia pe larg de noile tehnologii informaţionale, va avea posibilitatea să-şi ridice gradul de instruire IT şi să utilizeze acest instrument de cooperare în domeniul TIC dintre Moldova şi Coreea. Costul proiectului este evaluat la 200 de mii de dolari. MTIC a oferit spaţiile neutilizate din cadrul instituţiei, iar partea coreeană a finanţat lucrările de reparaţie şi procurarea echipamentului”, se mentioneaza in comunicatul ministerului de Comunicatii din Republica Moldova.

Nu e mare lucru, dar e mai mult decat nimic..

UPDATE In urma articolului de pe HotNews.ro, oficialii MCSI au declarat ca:

Un centru similar finantat de Guvernul Republicii Coreea exista si in Romania, fiind inaugurat acum aproximativ 10 ani in cadrul Academiei de Studii Economice. De altfel, delegatia coreeana a vizitat acest centru in cadrul vizitei efectuate la Bucuresti”.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: