Prima pagină > Telecom > Se pare ca STS si operatorii nu s-au inteles inca..

Se pare ca STS si operatorii nu s-au inteles inca..

Circa 84 de milioane de euro (fonduri UE) zac nefolosite de catre Romania din anul 2007. Destinatia lor ar fi trebuit sa fie: infrastructura de internet in zonele sarace din tara unde populatia nu are nici o posibilitate de acces la internet (zone albe). Pentru ca in vara anului 2010, ministerul condus de Gabriel Sandu (PDL) a incercat sa transfere aceste fonduri catre controversatul proiect eRomania, Comisia Europeana a blocat alocarea acestor bani pana la aparitia unui proiect coerent, sub asistenta UE.

  • In luna martie 2011, Eduard Lovin, consilier al Ministrului Valerian Vreme (PDL) anunta finalizarea acestui proiect, in care operatorii ar fi participat prin cofinantare dar ar fi ramas proprietarii noii retele de distributie de broadband create.
  • Doua luni mai tarziu, mai multe surse guvernamentale si de la operatori au precizat pentru HotNews.ro ca acest proiect ar fi blocat de STS, care vrea ca aceasta retea sa ramana in proprietatea statului.
  • In luna noiembrie 2011 s-a propus o noua solutie de realizare a acestei infrastructuri in care statul e proprietar dar operatorii primesc drept de folosinta de 15-20 de ani.
  • 20 iulie 2012, oficialii Ministerul Comunicatiilor, condus acum de Dan Nica (PSD) au precizat pentru HotNews.ro ca se intentioneaza sa se lanseze „pana la sfarsitul acestei luni” doua licitatii publice pentru elaborarea studiului de fezabilitate si asigurarea managementului de proiect.
  • Azi, 2 august 2012: Nici o licitatie lansata. Ministerul anunta ca cele doua licitatii se vor lansa ‘in viitorul apropiat’ si ca „relanseaza o sesiune de consultări publice şi întâlniri de lucru, în perioada 01.08.2012 – 20.11.2012, în cadrul cărora se vor discuta toate aspectele tehnice şi de detaliu necesare pentru implementarea proiectului Ro-NET şi fundamentarea studiului de fezabilitate”.

Ce ziceti? Se vor pierde banii astia sau nu?

Anunțuri
Categorii:Telecom Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: