Prima pagină > Telecom > CNSC a decis anularea procedurii de achizitie ANCOM pentru comparatorul de tarife telecom

CNSC a decis anularea procedurii de achizitie ANCOM pentru comparatorul de tarife telecom

Imi pare rau ca a trebuit sa dau astazi stirea asta. Din nefericire, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis pe 6 iunie anularea procedurii de achizitie demarate de ANCOM pentru dezvoltarea unei aplicatii online prin care sa putem compara toate ofertele de telefonie si internet. Interesant este ca decizia CNSC a fost luata in urma unei contestatii a CSVision, firma care detine Mobime.ro, principalul competitor al aplicatiei ce ar fi urmat sa apara.

Seful CSVision a declarat astazi pentru HotNews.ro ca „mediatizarea unui alt comparator ar fi folosit MobiMe.ro prin cresterea interesului utilizatorilor pentru astfel de servicii” si ca interesul lor, ca firma de dezvoltare software, era sa poata participa la licitatie pentru a dezvolta respectivul sistem IT, care ar fi fost operat ulteior de ANCOM.

Este important de amintit totusi faptul ca aparitia acestui instrument nu a fost bine primita de operatorii de telefonie mobila. Ideea proiectului este veche, iar in primavara lui 2009 scriam ca Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp au contestat in instanta decizia autoritatii care ar fi dus la aparitia acestei aplicatii.

Nu stiu cine este vinovat pentru aceasta situatie si cred ca pana la urma asta conteaza mai putin. Probabil vinovati sunt de ambele parti. Important este ca cei care au de pierdut suntem noi, ‘utilizatorii finali‘.

UPDATE ANCOM a anuntat ca va contesta la Curtea de Apel decizia CNSC:

Comparatorul de tarife este o aplicaţie de care utilizatorii din România au nevoie pentru a putea interpreta şi înţelege ofertele complexe de telefonie şi internet disponibile în prezent pe piaţă. ANCOM va continua demersurile necesare pentru a realiza această aplicaţie, în ciuda faptului că ea a avut întotdeauna o opoziţie puternică şi, după cum se vede, este sabotată cu succes, după ce a fost întârziată mai mulţi ani.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: