Prima pagină > Telecom > Romania, pe primul loc in lume la rata de adoptare a IPv6

Romania, pe primul loc in lume la rata de adoptare a IPv6

IPv4 este protocolul cu care a functionat internetul pana acum si care la momentul dezvoltarii lui a pus la dispozitia utilizatorilor 4 miliarde de adrese IP (secvenţa de numere alocate fiecărui terminal conectat la Internet). In prezent spatiul de adresare IPv4 se apropie de epuizare. Cauza – explozia numarului de terminale, servicii web si implicit utilizatori de net. Rezolvarea: Azi s-a lansat la nivel mondial un nou protocol, IPv6, care permite alocarea unui numar aproape nelimitat de adrese. Cel putin in vara acestui an, Romania se afla pe primul loc in lume la rata de adoptare a acestui protocol, sustine RCS&RDS.

Datele au fost prezentate miercuri de Emanuel Popa, manager IP Design in cadrul RCS&RDS, la evenimentul local de lansare a IPv6, organizat de catre Internet Society Romania, ANISP si ICI.

Cum pot fi afectati utilizatorii finali de tranzitia la IPv6?

Conform Internet Society Romania, „in urmatoarele cateva luni, nu veti remarca nici o diferenta. Majoritatea sistemelor de operare suporta deja tehnologia IPv6, chiar si Mac OS X 10.2 si Windows XP SP1. Totusi, multe routere si servere web nu se pot conecta in IPv6, facand imposibila conectarea intre un terminal adresat in IPv6 si un server sau router IPv4”.

Organizatia sutine insa ca daca industria nu face tranzitia la IPv6, aplicatiile web vor raspunde mai greu, conexiunea intre terminale va dura mai mult si conectarea prin programe ca Skype va fi mai dificila si datele de conectare vor putea fi compromise din cauza divizarii adreselor.  Mai multe detalii am prezentat pe HotNews.ro.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: