Prima pagină > Telecom > GFK, vanzarile de tablete, de telefoane si conditiile meteo..:)

GFK, vanzarile de tablete, de telefoane si conditiile meteo..:)

IT-ul este singurul sector care a inregistrat o crestere a vanzarilor in primele trei luni din 2012, spune GFK. Vanzarile de laptop-uri dar mai ales de tablete au crescut considerabil – ‘sunt compacte, usor de transportat, iar autonomia bateriei este ridicata’ spun expertii companiei de cercetare. M-a busit rasul insa cand am citit explicatia privind scaderea semnificativa a vanzarilor de telefoane si smartphone-uri din aceasi perioada – conditiile meteo.

„Conditiile meteorologice înregistrate la începutul anului au influentat scăderea usoară din trimestrul întâi al lui 2012 fată de trimestrul întâi al lui 2011. Sfârsitul lunii ianuarie si luna februarie au fost marcate de temperaturi foarte scăzute. Iarna grea i-a determinat pe consumatori să îsi amâne achizitiile. Efectele negative s-au resimtit si la începutul lunii martie 2012”, sustin expertii GFK in legatura cu scaderile din telecom.

Un paragraf mai jos, domnii de la GFK vin cu o explicatie plauzibila, trecuta insa in categoria: ‘pe de alta parte’.

„Pe de altă parte scăderea în valoare a pietei de telefoane mobile si smartphone-uri a reprezentat si o consecintă a faptului că segmentul de telefoane mobile clasice scade tot mai mult. Telefoanele smartphones câstigă tot mai mult teren atât în unităti, dar mai ales în valoare, însă deocamdată nu se acoperă scăderea determinată de telefoanele mobile simple. Acest lucru arată că pe piata din România mai este loc pentru telefoanele cu caracteristici superioare de tipul smartphone”.

Si toate aceste explicatii sunt date in conditiile in care sectorul IT a fost singurul pe plus, vanzarile de laptopuri si tablete insumand circa 101 milioane euro in trimestrul mentionat.

Mai multe detalii, inclusiv comunicatul atasat, puteti gasi aici.

Anunțuri
Categorii:Telecom Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: