Prima pagină > Telecom > Caderea Nokia si ascensiunea Samsung – grafice istorice

Caderea Nokia si ascensiunea Samsung – grafice istorice

Primele trei luni din 2012 vor ramane in istoria telefoniei mobile – dupa 14 ani de suprematie in topul vanzarilor mondiale de telefoane mobile, Nokia a fost depasita de Samsung, conform estimarilor firmei de cercetare Strategy Analytics. Graficele de mai jos sunt grozave daca stai sa te uiti ca in aceeasi perioada din 2011, Nokia conducea si pe segmentul telefoanelor avansate de tip smartphone. Caderea este uriasa.

108,5 milioane de telefoane vanduse in total Nokia in primul trimestru din 2011, conform estimarilor Strategy Analytics. In primele luni din acest an, vanzarile au scazut pana la 82,7 milioane terminale. De asta a profitat Samsung, care a ajuns lider dupa ce in primele trei luni din 2011 era la o distanta uriasa de Nokia – doar 68,9 milioane de telefoane vandute.

Caderea Nokia este si mai puternica pe segmentul smartphone (telefoane cu sisteme de operare si functii avansate). Sa-ti scada cota de piata de la 23,5% la 8,2% mi se pare de-a dreptul ametitor. Nu este de mirare ca si ratingul finlandezilor a fost scazut recent in categoria „junk” nerecomandata investitiilor atat de Fitch cat si de S&P. De notat ca pe acest segment, Samsung a reusit sa bata si pe Apple.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 1 mai 2012 la 12:23

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: