Prima pagină > Telecom > UPDATE Nelamuriri ale operatorilor economici legate de achizitia unor servicii in procesul de privatizare a Postei

UPDATE Nelamuriri ale operatorilor economici legate de achizitia unor servicii in procesul de privatizare a Postei

Joia trecuta, Razvan Mustea, ministrul Comunicatiilor, a spus ca s-au demarat procedurile de achizitie pentru consultantul juridic in procesul de privatizare a Postei Romane. Privatizarea se va face prin majorare de capital si atragerea unui investitor minoritar, statul urmand sa ramana actionarul majoritar. Acest consultant va fi selectat probabil in aceasta saptamana, a spus ministrul. Vineri, pe site-ul ministerului a fost postat un anunt de achizitie, care se pare ca a starnit nelamuriri din partea operatorilor economici.

Personal, nici mie nu mi-e clar ce anume vor sa cumpere autoritatile. Iata cum suna invitatia de participare:

servicii de asistenta, consultanta si informare juridica in domeniul privatizarii si orice alte servicii complementare/conexe necesare realizarii obiectului contractului, prin care sa se asigure asistenta juridica in procesul de selectare, contractare a unui consultant juridic si de tranzactie

Adica? Servicii de asistenta juridica pentru selectarea unui alt consultant juridic? O alta cerere de clarificare vizeaza lipsa prezentarii valorii estimate a acestui contract. Raspunsul ministerului este ca valoarea aceasta este sub pragul cerut de lege pentru a fi afisat si ca rezultatele finale vor fi facute publice.

Ofertele ar trebui sa se deschida astazi, 19 aprilie, ora 13:00.

O alta ciudatenie este si faptul ca in luna decembrie 2011, MCSI anuntase ca a selectat consultantul care sa evalueze Posta Romana. In urma unei proceduri de achizitie a fost aleasa compania KPMG Romania SRL, care a facut o oferta în valoare de 48.360 lei (TVA inclus).

Joia trecuta, noul ministru al comunicatiilor  a spus ca nu a mai fost semnat acest contract din lipsa de finantare. Ciudat.

UPDATECiteste aici. Oficialii MCSI sustin ca este vorba despre procedura de achizitie a consultantului juridic. Una peste alta, azi, vineri, 20 aprilie, aceasta achizitie a fost anulata.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: