Prima pagină > Telecom > Noul Ministru al Comunicatiilor, despre ACTA

Noul Ministru al Comunicatiilor, despre ACTA

Razvan Mustea, focsaneanul de 33 de ani cu Porsche, este noul Ministru al Comunicatiilor. Mi-as dori sa reusesc sa-mi fac timp pentru un text cu impresii legate de prestanta pe care a avut-o acesta ieri, in Parlament, in cadrul audierilor. Nu acum. Pentru moment voi reda doar parerile personale exprimate de acesta vis-s a vis de controversatul acord ACTA, legat de protejarea proprietatii intelectuale pe internet. Descarca de aici ACTA.

In ceea ce priveste ACTA, nu voi avea o pozitie oficiala referitoare la acest document, ci voi avea o pozitie personala pentru ca deocamdata sunt doar un candidat la functia de ministru si deocamdata cabinetul nu a fost validat prin votul Parlamentului. Asadar ACTA este un acord comercial. Stiti bine ca varful de lance al acestui document in Romania a fost Ministerul Economiei. Acum, ca si parere personala, pot sa va spun ca am studiat acest document si consider ca exista intr-adevar o ambiguitate a textului care permite suspiciuni privind eventuale abuzuri care pot fi comise de autoritatile statului.

Desigur, obiectivele acestui document sunt unele extrem de importante si anume combaterea contrafacerii si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, insa toate aceste lucruri trebuie facute cu respectarea drepturilor individuale ale fiecarui consumator si ale fiecarui utilizator de internet. Probabil vom avea discutii in cadrul Cabinetului pe aceasta tema, eu trebuie sa va spun ca din punct de vedere procedural acest document trebuie sa fie ratificat de catre Parlamentul European, undeva la sfarsitul primaverii, dupa care, daca va fi ratificat el trebuie transpus in legislatia nationala, deci pana la urma fiecare legiuitor si fiecare institutie legiuitoare din statele semnatare va trebui sa transpuna prevederile acestui act.

In ceea ce ma priveste puteti conta pe toata buna mea credinta si pentru a face ca lucrurile sa fie cat mai bine intelese de fiecare in parte, vom demara consultari cu societatea civila si ne referim in special la utilizatorii de internet care au ridicat probleme vis-a vis de acest document si cu siguranta lucrurile vor fi puse pe drumul cel bun si nimeni nu are motiv de ingrijorare pt ca repet este foarte important sa protejam drepturile de proprietate intelectuala dar in acelasi timp este foarte important sa protejam drepturile fiecarui consumator si fiecarui utilizator de internet si sa respectam intimitatea fiecaruia.

Felul in care se vor situa autoritatile si in special noul ministru al Comunicatiilor fata de implementarea la nivel national a acestui acord, care a inceput sa ridice deja proteste in tara, este unul din principalele subiecte care ar trebui urmarite in perioada urmatoare.

Nemultumirea romanilor consumatori de internet ar putea fi amplificata, de asemenea, si de o posibila noua aprobare in Parlament a Legii Big Brother: retinerea pentru sase luni a datelor de trafic la telefonie si internet (nu este vorba si de stocarea continutului convorbirilor). Detalii aici.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: