Prima pagină > Telecom > Mai bine mai tarziu decat niciodata..

Mai bine mai tarziu decat niciodata..

Tarifele de interconectare, alea de si le percep reciproc operatorii de telefonie pentru terminarea apelurilor in propriile retele si care se regasesc in pretul final platit de utilizatori, vor scadea pe parcusul acestui an cu peste 30% in doua etape, incepand cu data de 1 martie. Decizia a fost luata „in urma finalizarii consultarii europene”, sustine ANCOM. Pana sa ia calea dezbaterii europene si a transpunerii in legislatia nationala, pentru aceasta reducere fusese comunicat termenul de 1 ianuarie 2012..

Din comunicatul ANCOM:

„In urma acestei reglementari, cei sase operatori de telefonie mobila identificati cu putere semnificativa pe piata – Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone – vor practica, incepand cu 1 martie 2012, un tarif maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila de 4,05 eurocenti pe minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012, data de la care se va practica un tarif maxim de 3,07 eurocenti/minut.

Tarifele maxime pentru interconectare in vederea terminarii apelurilor practicate de cei 51 de operatori de telefonie fixa identificati ca avand putere semnificativa pe piata vor scadea in prima etapa la 0,82 eurocenti/minut de la 1 martie 2012, urmand ca de la 1 iulie 2012 sa scada la 0,67 eurocenti/minut. Tarifele de interconectare practicate de furnizorii de telefonie fixa nu mai sunt diferentiate in functie de intervale orare”.

Anunțuri
  1. 31 Ianuarie 2012 la 15:19

    E timpul pt. MVNO-urulor si pe la noi,

  2. 31 Ianuarie 2012 la 15:20

    MVNO-urilor (Operatori virtuali)

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: