Prima pagină > Telecom > Reforma normelor UE privind protectia datelor: „Dreptul de a fi uitat” si amenzi de pana la un milion de euro pentru firmele care incalca legea

Reforma normelor UE privind protectia datelor: „Dreptul de a fi uitat” si amenzi de pana la un milion de euro pentru firmele care incalca legea

Comisia Europeana a propus miercuri un set unic de norme in materie de protectie a datelor personale valabil pe întreg teritoriul UE, in conditiile in care Directiva UE privind protectia datelor dateaza din 1995 si a fost aplicata diferit de fiecare tara. Printre principalele modificari se numara introducerea „dreptului de a fi uitat”, prin care utilizatorii vor putea sa-si stearga datele online care ii privesc, in cazul in care nu exista motive intemeiate pentru pastrarea lor, precum si amenzi de pana la un milion de euro pe care le pot primi companiile care incalca aceste norme.

Datele cu caracter personal includ orice informatie privind o persoană, indiferent dacă se referă la viata privată, profesională sau publică. Aceste date pot avea diverse forme, precum un nume, o fotografie, o adresă de e-mail, datele bancare, contributiile făcute pe site-urile de socializare în retea, informatiile medicale sau adresa IP a calculatorului utilizat.. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene prevede că orice persoană are dreptul la protectia datelor cu caracter personal în toate aspectele vietii: la domiciliu, la locul de muncă, atunci când face cumpărături, când beneficiază de un tratament medical, la o sectie de politie sau pe internet.

Propunerile Comisiei vor fi transmise Parlamentului European si statelor membre ale UE (reunite în cadrul Consiliului de Ministri) în vederea dezbaterii. Propunerile vor intra în vigoare la doi ani după adoptare.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: