Prima pagină > Telecom > Nokia isi vinde fabrica de la Jucu catre italienii de la De’Longhi

Nokia isi vinde fabrica de la Jucu catre italienii de la De’Longhi

Producatorul italian de electrocasnice De’Longhi SpA va cumpara fabrica Nokia de la Jucu (judetul Cluj), conform unui acord semnat intre cele doua companii si anuntat oficial miercuri. Se estimează că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru al anului 2012, iar părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali. Sa vedem unde se vor duce acum chinezii de la ZTE..

„De’Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia”, se spune in comunicatul Nokia.

Circa 2.200 de angajati si-au pierdut loocurile de munca prin inchiderea fabricii Nokia de la Jucu. interesant de vazut ce angajari vor face italienii si ce pachete salariale vor acorda. Anterior acestui anunt, chinezii de la ZTE si-au exprimat interesul pentru ocuparea unei parti din halele Nokia de la Jucu, in cadrul strategiei de extindere in Romania.

Lorian Vintila, directorul de strategie al ZTE Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca planurile vizeaza o fabrica de asamblare de telefoane inteligente dar si echipamente IPTV care va avea pana intr-o suta de angajati, iar salariul net va incepe de la 1700 de lei.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: